Om os

Formål
Hensigten med IPmonopolet er at producere spændende og aktuelle artikler om international politik. Vi ønsker at give studerende spalteplads til at formidle deres viden i et lettilgængeligt format. Det er vores opfattelse, at der på landets universiteter findes en enorm, uudnyttet vidensbase om internationale forhold, og det er derfor vores ønske at fungere som platform for studerende, der ønsker at formidle deres viden om internationale forhold i form af analytiske artikler. Samtidig er det siden IPmonopolets oprettelse lykkedes at lave interviews med nogle af verdens førende IP-eksperter, som har fundet bladets ikke-kommercielle og studenterdrevne profil værd at støtte. Med kombinationen af bidrag fra studerende, fagfolk og debattører tilstræber IPmonopolet på nuanceret vis at styrke debat og viden om internationale forhold.

 

Engagerede studerende
IPmonopolet har base på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, men drives af frivillige studerende fra flere af landets universiteter. Eftersom IPmonopolet er non-profit, er de studerende redaktionsmedlemmers engagement og bankende IP-hjerte bladets vigtigste drivkraft. IPmonopolet digitale tidsskrift fungerer som platform og talerør for indsigtsfulde studerende med internationalt udsyn og kløe i fingrene.

 

Idéen bag
Idéen til at starte IPmonopolet opstod i 2008 på en studietur med foreningen International Debat, der deltog på et redaktionsmøde på Time Magazine. Her blev initiativtagerne inspireret af det høje journalistiske niveau, den brændende interesse for international politik og den gode stemning, der syntes at præge bladets redaktion. Det var med denne oplevelse i tankerne, at IPmonopolet blev grundlagt, og det er fortsat med den idé i baghovedet, at IPmonopolet drives i dag.

Frem til 2017 blev IPmonopolet udgivet som et trykket tidsskrift, der kom ud 2-4 gange om året. Nu bruger vi kun den digitale platform, hvor artikler løbende publiceres.

 

Redaktion
Nedenfor kan du se IPmonopolets redaktion. Vi er altid på udkig efter nye medlemmer, hvad enten det er til en enkelt artikel eller som fast redaktionsmedlem. Hvis du er interesseret så send en mail til redaktion@ipmonopolet.dk.

 

Redaktion
Caroline Bertram
Max Secher Quorning
Laura Sofie Daugaard
Adam Salomon
Jacob Stendevad

 

Layout & Web
Anker Bach Ryhl

 

Initiativtagere
Stig Tackmann
Simon Gravers Jacobsen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *